Köszöntő

Nyugati Öböl Sport, Szabadidő és Kulturális Alapítvány

A Nyugati Öböl Sport, Szabadidő és Kulturális Alapítványt a Balaton nyugati medencéjében alapítottuk 2017-ben, Gyenesdiás központtal. Fő tevékenységünk a szabadidős sportok, sportélet, az aktív kikapcsolódás népszerűsítése Keszthely-Balatongyörök térségében. Gyenesdiáson mindig is fontos volt az aktív kikapcsolódás, viszont eddig nem volt egy olyan közösség, ami összefogta volna az evezős vízi sportokat. Fő célunk, hogy ezen változtassunk és alapítványunkkal eltökélt szándékunk, hogy a térség minden lakója, önkormányzata, iskolája és civil szervezete megismerje és megszeresse a Balaton új evezős arcát.

Közéleti tevékenységeink:

A helyi civil szervezeteknek, önkormányzatok dolgozóinak, illetve turisztikai egyesületek tagjainak szervez csapatépítő túrákat rekreációs céllal. Fontosnak tartjuk a jó kapcsolatot mind a turizmusban részt vevő személyekkel, legyen akár vendéglátó, szállásadó vagy szolgáltató. Mi arra törekszünk, hogy a térségünkben egy összetartó helyi értékeket képviselő közösség legyünk. Ezért ajánljuk fel eszközparkunkat, és szolgáltatásunkat a helyi szervezeteknek.

Az általános iskolában minden évben megrendezésre kerülő „vízen az iskola” program keretében evezési lehetőséget, túrákat biztosítunk, mellyel megismertetjük, megszerettetjük  az evezős sportokat az iskolás korosztállyal. Terveink között szerepel egy evezős szakkör szervezése, indítása.

A 2018-ban első ízben megrendezett Balaton átevezésen egy népes csoporttal indult az Alapítvány és nemcsak élményekkel, de tapasztalatokkal gazdagodva eredményesen ért a célba. A 2020-2021-es években már saját hajóállománnyal szervezett csoporttal vett részt a rendezvényen.

A LEADER Helyi akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása keretében megnyert sikeres pályázat eredményeként létrejött projekt célja, hogy létrejöjjön egy térségeken átnyúló, az aktív szabadidő sportot, a vízi turizmust, mint rekreációs tevékenységet népszerűsítő innovatív, vonzó új turisztikai termék. A projekt keretében több közös lapátos túra megvalósítására van lehetőség. A projekt címe: Evezős víziturisztikai fejlesztés a Rába és a Balaton Nyugati Medencéjének együttműködésében.

Az ilyen projektek nagy mértékben hozzájárulnak egymás lakóhelyeinek jobb megismeréséhez, a civil szervezetek kapcsolatának elmélyítéséhez, új kapcsolatok létrejöttéhez.

A 2020-as évben az első sikeresen megvalósított program a balatoni pünkösdi vízitúra volt. Egy 21 fős fiatalokból álló csapat a részben kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére sikeres két napos túrát tett Fonyód, Keszthely és Gyenesdiás térségében.

A helyi ifjúsági szervezetekkel, és önkormányzatokkal  felvettük a kapcsolatot és folyamatos programkínálatunkkal adunk lehetőséget számukra a rekreációs feltöltődésre. Programunkban nem csupán a civil szervezeteknek biztosítunk lehetőséget, a járványos években áldozatos munkát végző egészségügyi dolgozóknak is rendeztünk evezős napot.

Terveink között szerepel a Mosoni Duna és a Dráva vízi útjainak felfedezése.

Tisztelettel.

Csiza Elemér
Alapítvány elnöke

Kapcsolat:

Csiza Elemér
Alapítvány elnöke

Rólunk

A Gerence-Marcal-Rába és Somló Környéke Vidékfejlesztési Egyesület irányításával megvalósuló projekt célja, hogy létrejöjjön egy térségeken átnyúló, az aktív szabadidó sportot, a vízi turizmust, mint rekreációs tevékenységet népszerűsítő innovatív, vonzó új turisztikai termék.

Hírlevél felíratkozás