GEMARA-SK

Gerence-Marcal-Rába és Somló Környéke Vidékfejlesztési Egyesület

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Kedves Látogató!

A LEADER Helyi akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása keretében pályázatot nyújtottunk be, melyben egy LEADER szervezet és két non-profit szervezet vesz részt. A konzorcium vezetője a Gerence-Marcal-Rába és Somló Környéke Vidékfejlesztési Egyesület (GEMARASK LEADER), a konzorciumi partnerek a Marcaltő-Ihász Kulturális és Sport Egyesület, illetve a Nyugati Öböl Sport, Szabadidő és Kulturális Alapítvány. A Marcaltő-Ihász Kulturális és Sport Egyesület a GEMARASK LEADER HACS tagja, a Nyugati Öböl Sport, Szabadidő és Kulturális Alapítvány a Hévíz-Balaton -Zalai Dombhátak LEADER HACS tagja, emiatt a két LEADER HACS térség érintett a projekt kapcsán.

A projekt megvalósulása esetén két helyszínen, Marcaltőn és Gyenesdiáson egy-egy vízi turisztikai desztináció jön létre. A Gerence-Marcal-Rába és Somló Környéke Vidékfejlesztési Egyesület irányításával megvalósuló projekt célja, hogy létrejöjjön egy térségeken átnyúló, az aktív szabadidó sportot, a vízi turizmust, mint rekreációs tevékenységet népszerűsítő innovatív, vonzó új turisztikai termék. Fontosnak tartjuk az egészséges életre nevelést, a mindennapos mozgás népszerűsítését, a helyi adottságok kihasználását, az oktatási és sport intézményekben foglalkoztatott gyerekek bevonását ezen projektbe.

Az evezős vízi turizmus mind a mai napig az egyik legjobb ár-érték arányú kikapcsolódási lehetőség. A projekt szervesen illeszkedik a Bejárható Magyarország Program célkitűzéseihez, ahol az aktív turizmust helyezték előtérbe. A partnerek a projekt keretén belül a település és egyben a térség sportolási, rekreációs és turisztikai kínálatát kívánják színesíteni, bővíteni.

A projekt címe: Evezős víziturisztikai fejlesztés a Rába és a Balaton Nyugati Medencéjének együttműködésében

A konzorcium tagjai:

  • Gerence-Marcal-Rába és Somló Környéke Vidékfejlesztési Egyesület

Székhely: 8512, Nyárád, Arany J. u. 31.

  • Marcaltő-Ihász Kulturális és Sport Egyesület

Székhely: 8532, Marcaltő, Fő tér 13.

  • Nyugati Öböl Sport, Szabadidő és Kulturális Alapítvány

Székhely: 8315, Gyenesdiás, Csillag köz 3.

Honlapunk elkészítésének célja, hogy a fent leírt projekt kapcsán a honlapra látogatók megismerjék a víziturizmus nyújtotta lehetőségeket a két térségben, valamint egy online foglalási rendszerben kipróbálhassák a víziturisztikai eszközöket, megismerkedjenek az eszközök elméleti és gyakorlati tudnivalóit, összehasonlíthassák a két térség adta különbségeket. A fejlesztés célja, hogy bővítse a helyi közösségi programok választékát, aktivizálja a lakosságot sportprogramok szervezésével és az egészséges életmódra nevelje a fiatalokat.

Amennyiben programunk elnyerte tetszését kérjük, hívja fel mások figyelmét is honlapunkra.

Ha észrevétele vagy véleménye van, kérjük azt is juttassa el hozzánk, melyet előre is megköszönünk.

 

Tisztelettel:

Horvváth Zoltán
Egyesület enöke

Kapcsolat:

Munkatárasaink, Iroda
Horváth Zoltán
Egyesület elnöke

Gál Réka
Munkaszervezeti vezető

IRODÁNK:

Címe: 8512, Nyárád, Arany János utca 31.

NYITVATARTÁS:

Hétfő, kedd, szerda, csütörtök: 07.30 – 16.00 óráig

Péntek: 07.30 -13.30 óráig

Rólunk

A Gerence-Marcal-Rába és Somló Környéke Vidékfejlesztési Egyesület irányításával megvalósuló projekt célja, hogy létrejöjjön egy térségeken átnyúló, az aktív szabadidó sportot, a vízi turizmust, mint rekreációs tevékenységet népszerűsítő innovatív, vonzó új turisztikai termék.

Hírlevél felíratkozás