Köszöntő

Marcaltő-Ihász Kulturális és Sport Egyesület

Köszöntő

Kedves Látogató!

A Marcaltő-Ihász Kulturális és Sport Egyesület 2018-ban azzal a céllal jött létre, hogy Marcaltő település szabadidős, kulturális és sportéletet fellendítse. Az egyesület négy sport szakosztályt – evezős, labdarúgás, kerékpár és teke – valamint önkéntes tűzoltó egyletet foglal magába. Az evezős szakosztály kiemelt célja a vízi sportok, a kajakozás, a kenuzás, megismertetése és széles körben való népszerűsítése. Ehhez az egyesület egy jól felszerelt, modern, minőségi vízi eszközökkel felszerelt bázist hozott létre Marcaltőn.

A tevékenységi köre sokrétű:

A település közösségi programjaiban aktív szerepet vállalva, a községben megrendezett jelentős eseményeken az egyesület a saját eszközeit is használva programot szervez, ezzel is bővítve Marcaltő és térsége turisztikai programkínálatát.

A helyi iskolával kiépített jó kapcsolat révén az iskola kérésére sportnapokon, nyári táborok során megismerteti és megszeretteti az evezős sportokat a gyerekekkel. Szervezés alatt áll rendszeres, szakkörszerű tanfolyamok elindítása.

Az evezős szakosztály tagjai saját eszközeikkel, közel 30 éve minden évben végigevezik a Rába Szentgotthárd-Marcaltő közötti szakaszát. Ezen túrák során szerzett tapasztalatainkat szeretnénk átadni a fiatalabb generációknak, amire kiváló lehetőséget nyújtanak a pályázatban beszerzett modern és biztonságos eszközök!

A LEADER Helyi akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása keretében megnyert sikeres pályázat eredményeként létrejött projekt célja, hogy létrejöjjön egy térségeken átnyúló, az aktív szabadidő sportot, a vízi turizmust, mint rekreációs tevékenységet népszerűsítő innovatív, vonzó új turisztikai termék. A projekt keretében több közös lapátos túra megvalósítására van lehetőség. A projekt címe: Evezős víziturisztikai fejlesztés a Rába és a Balaton Nyugati Medencéjének együttműködésében.

Az ilyen projektek nagy mértékben hozzá járulnak egymás lakóhelyeinek jobb megismeréséhez, a civil szervezetek kapcsolatának elmélyítéséhez, új kapcsolatok létrejöttéhez.

Tervek között szerepel a helyi ifjúsági szervezetekkel, az önkormányzatokkal és egyéb civil szervezetekkel való szoros együttműködés, egymás programjain való aktív részvétel, a helyi közösségi élet erősítése és az evezős rekreációs sportok népszerűsítése.

Célok között szerepel, hogy egyéb, a Balatonon és a Rábán kívüli evezési lehetőségekkel is bővüljön a program kínálat.

 

Tisztelettel:

Huszárné Németh Izabella
Egyesület enöke

Kapcsolat:

Huszárné Németh Izabella
Egyesület elnöke

Rólunk

A Gerence-Marcal-Rába és Somló Környéke Vidékfejlesztési Egyesület irányításával megvalósuló projekt célja, hogy létrejöjjön egy térségeken átnyúló, az aktív szabadidó sportot, a vízi turizmust, mint rekreációs tevékenységet népszerűsítő innovatív, vonzó új turisztikai termék.

Hírlevél felíratkozás